Afdækning af funktionsevnen hos børn med handicap
Hvordan sikrer vi et godt oplysningsgrundlag for at tage stilling til, om barnet opfylder betingelserne for den handicapkompenserende støtte med fokus på, at kapitel 8 har flere målgrupper?
Yderligere information
Med fokus på de nye regler i barnets lov om, at barnet skal inddrages gennem hele processen og med afsæt i reglerne om screening, afdækning og børnefaglig undersøgelse, sætter vi lys på afklaring af funktionsevnen hos børn og unge med funktionsnedsættelse, når forældrene søger om merudgifter, tabt arbejdsfortjeneste, ledsagelse, specialrådgivning, afløsning og aflastning mv.
De seneste år har budt på udvikling indenfor afklaring og udredning af funktionsevnen hos børn og unge i forhold til den handicapkompenserende støtte. Med barnets lov giver det mening at give vores vaner og procedurer et serviceeftersyn, hvor vi justerer den daglige praksis, så den kan leve op til reglerne om inddragelse, og hvor vi drøfter hvornår sagen er tilstrækkeligt oplyst til at træffe afgørelse om støtte efter barnets lov kapitel 8, handicapkompensation.
Vi har derfor tilrettelagt en kursusdag med fokus på de elementer, der skal indgå, når oplysninger om barnets funktionsevne skal fremskaffes.
Størst interesse har målgruppen for merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste samt ledsagelse, men også reglerne om målgruppen for afløsning og aflastning og hvad, der skal afklares for de forskellige stykker i barnets lov § 81 om rådgivning og familievejledning, kan være relevant.
Hvor, hvornår og hvor meget
Kurset kan rekvireres hjem til kommunen og tilpasses kommunens konkrete behov.
-
I står for lokale og forplejning, mens vi har ansvaret for undervisning og undervisningsmateriale
-
Der er undervisning fra kl. 9.00 - 15.30 - gerne med morgenkaffe fra kl. 8.30, så folk kan ankomme og få snakket af, inden vi starter.
Indhold
På kurset vil vi grundigt gennemgå betingelserne for barnet i barnets lov §§ 81, 86, 87 og 89 samt jf. § 90 jf. servicelovens § 84 stk.1, hvor vi vil drøfte spørgsmål som
-
Hvilken betydning har funktionsnedsættelsen for, om barn og familie er omfattet af barnets lov § 81 stk. 1 og stk.4 – hvad er forskellen på stykkerne
-
Hvornår kan en funktionsnedsættelse betragtes som betydelig og varig eller om en lidelse anses for indgribende kronisk eller langvarig nok til at berettige til dækning af merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste efter barnets lov §§ 86 og 87 eller ledsagelse efter § 89
-
Hvor funktionsnedsat skal barnet være, for at forældrene kan få afløsning eller aflastning efter barnets lov § 90 stk.1 nr.2 jf. serviceloven § 84 stk.1 – hvordan afklares det, og hvordan er sagsbehandlingsreglerne
… altså hvilke oplysninger om barnets funktionsevne, der skal være til stede, og hvordan de fremskaffes, før der kan træffes afgørelse om hvilken støtte, barn og familie kan være omfattet af.
Ankestyrelsens principmeddelelser om børn med fødemiddelallergi, risiko-børn og for tidligt fødte samt de vanskelige vurderinger af børn og unge med udviklingsforstyrrelser, belastningsreaktioner, angst m.v., vil indgå.
Undervisningen vil veksle mellem oplæg, spørgsmål og drøftelser i plenum.
Underviser: Selvstændig socialrådgiver og handicapkonsulent Inge Louv
Kontakt Inge Louv på mail@ingelouv.dk om et konkret tilbud, pris mv.
Læs mere om priser, rabatter og praktiske informationer her
Kurset kan tage udgangspunkt i ovenstående beskrivelse eller være en kombination af flere af kurserne for fagfolk. Hvad i har brug for og hvad kurset skal indeholde, finder vi ud af sammen. Du kan udfylde formularen med så mange eller få oplysninger du finder relevante, men jo flere oplysninger, jo mere præcist kan vi skræddersy kurset til jer.
Overvej gerne følgende:
· Kursets tema/emne
· Antal deltagere
· Deltagernes forudsætninger
· Lokation
· Mulige datoer