top of page

Overgangen fra ung til voksen - unge med handicap, Odense

Reglerne om overgangen fra ung til voksen for unge med handicap har holdt flyttedag og ligger nu i barnets lov §§ 122-123. Tag din kollega fra naboafdelingen med og bliv inspireret til et samarbejde, hvor vi sætter det lange lys på, så overgangen bliver så planlagt og forudsigelig som muligt.

Tilmelding lukket
Udsolgt

15. apr. 2024, 09.00 – 15.30

Scandic Odense, Hvidkærvej 25, 5250 Odense, Danmark

Yderligere information

Med §§ 122 og 123 i barnets lov, har vi et fælles regelsæt for forberedelsen af overgangen fra ung til voksen, når den unge har et handicap. Mange kommuner har en procedure for forberedelsen af denne overgang, og alligevel er overgangen fra ung til voksen en evig udfordring for såvel familierne som for kommunen.  Når unge med nedsat funktionsevne nærmer sig voksentilværelsen, popper der en lang række spørgsmål op, og familien bliver bekymrede for, hvordan de skal navigere i de mange (nye) regler og ikke mindst de forskellige lovgivninger, de nu skal stå overfor.

Der er undervisning kl.9.00 – 15.30 med morgenbuffet fra kl.8.30

Indhold

Med afsæt i barnets lov §§ 122 - 123 stiller vi skarpt på de krav, der stilles til inddragelse af den unge og den nødvendige koordinering mellem de sektorer, der skal arbejde sammen om den unge før og efter 18 år.

På temadagen runder vi kort de lovgivningsmæssige rammer

  • Reglerne om ungestøtte og opretholdt anbringelse i barnets lov §§ 114-116 og § 120 – herunder lidt om refusion samt om ungeplanen som styringsredskab
  • Hvilke ydelser kan komme i spil, hvis barnets lov §§ 114-116 eller § 120 ikke kan anvendes – vi tager et kig på servicelovens voksenregler om socialpædagogisk støtte, botilbud m.v. og herunder drøfter vi tilrettelæggelse af en systematisk udredning af den unges behov samt ser på reglerne om handle- og betalingspligt
  • Handicapkompenserende støtte – hvad ophører, hvad kan fortsætte, og hvad kan evt. erstatte
  • Personlig pleje og praktisk bistand efter servicelovens § 83 før og efter 18 år
  • Forsørgelse – hvilke oplysninger er vigtige at bringe videre til Jobcentret, så de kan vurdere, om den unge er uddannelsesparat eller aktivitetsparat, og hvordan indgår UU vejlederen

… og ikke mindst drøfter vi inddragelsen af den unge jf. barnets lov kapitel 3 og barnets lov § 123.

Afslutningsvis retter vi blikket på reglerne om bisidder, partsrepræsentant og værgemål, når den unge har brug for hjælp efter fyldt 18 år.

Undervisningen vil veksle mellem oplæg, debat og spørgsmål fra deltagerne, og principmeddelelser fra Ankestyrelsen vil indgå undervejs.

Målgruppe

Kurset henvender sig til alle, der i deres arbejde skal rådgive, vurdere og træffe afgørelse om støtte efter servicelovens regler til børn, unge og voksne, medarbejdere, der skal modtage den unge i Jobcentret og Ydelsesafdeling, UU-vejledere og andre, der har opgaver efter kommunale regler i forbindelse med overgangen fra ung til voksen.

Underviser Socialrådgiver og handicapkonsulent Inge Louv

Pris Deltagergebyr 2.750 kr. + moms, som dækker undervisning og undervisningsmaterialer samt morgenbuffet, frokost og eftermiddagskaffe og kage.

Læs her om Erly Bird rabat samt alt om priser, rabatter og praktiske informationer

Tilmelding er muligt helt frem til kursusstart – tilmeldingen er dog bindende fra en måned før kurset

Share This Event

Event Info: Events
bottom of page