top of page

Overgangen fra ung til voksen, når den unge har en funktionsnedsættelse (Odense)

Kan vi med den nye lovgivning sætte det lange lys på, før den unge fylder 18 år, så overgangen bliver så planlagt og forudsigelig som muligt? Tag din kollega fra ´den anden´ afdeling med og bliv inspireret til fornyet samarbejde om koordinering og forberedelse af overgangen

Tilmelding lukket
Udsolgt

28. nov. 2023, 09.00 – 15.30

Scandic Odense, Hvidkærvej 25, 5250 Odense, Danmark

Yderligere information

Med den nyeste lovændring af serviceloven, har vi med § 19a fået et fælles regelsæt for forberedelsen af overgangen fra ung til voksen, når den unge har et handicap.

Mange kommuner har en procedure for forberedelsen af denne overgang, og alligevel er overgangen fra ung til voksen en evig udfordring for såvel familierne som for kommunen. Når unge med nedsat funktionsevne nærmer sig voksentilværelsen, popper der en lang række spørgsmål op, og familien bliver bekymrede for, hvordan de skal navigere i de mange (nye) regler, de nu skal stå overfor.

Der er undervisning kl.9.00 – 15.30 med morgenbuffet fra kl.8.30

Indhold

Med afsæt i servicelovens nye § 19a, stiller vi skarpt på de krav, der stilles til inddragelse af den unge og det nødvendige samarbejde mellem de sektorer, der skal arbejde sammen om den unge før og efter 18 år.

På temadagen runder vi kort de lovgivningsmæssige rammer

  • Servicelovens § 76 efterværn og § 76a opretholdt anbringelse – herunder lidt om refusion samt om § 140 handleplanen som styringsredskab
  • Hvilke ydelser kan komme i spil, hvis § 76 eller § 76a ikke kan anvendes f.eks. servicelovens regler om socialpædagogisk støtte, botilbud m.v. med et kig på systematisk udredning af den unges behov samt handle- og betalingspligt
  • Handicapkompenserende støtte – hvad ophører, hvad kan fortsætte, og hvad kan evt. erstatte
  • Personlig pleje og praktisk bistand efter servicelovens § 83 før og efter 18 år
  • Forsørgelse – hvilke oplysninger er vigtige at bringe videre til Jobcentret, så de kan vurdere, om den unge er uddannelsesparat eller aktivitetsparat, og hvordan indgår UU vejlederen

… og ikke mindst drøfter vi inddragelsen af den unge, som nu er blevet i tale sat i selve loven.

Afslutningsvis retter vi blikket på reglerne om bisidder, partsrepræsentant og værgemål, når den unge har brug for hjælp efter fyldt 18 år.

Undervisningen vil veksle mellem oplæg, debat og spørgsmål fra deltagerne, og principmeddelelser fra Ankestyrelsen vil indgå undervejs.

Målgruppe

Kurset henvender sig til alle, der i deres arbejde skal rådgive, vurdere og træffe afgørelse om støtte efter servicelovens regler til børn, unge og voksne, medarbejdere, der skal modtage den unge i Jobcentret og Ydelsesafdeling, UU-vejledere og andre, der har opgaver efter kommunale regler i forbindelse med overgangen fra ung til voksen.

Underviser Socialrådgiver og handicapkonsulent Inge Louv.

Pris Deltagergebyr 2.650 kr. + moms. Læs om priser, rabatter og praktiske informationer her

Tilmelding er muligt helt ind til kursusstart – tilmeldingen er dog bindende fra en måned før kurset

Share This Event

Event Info: Events
bottom of page