ONLINE med 15 % rabat! § 96 - et nørdekursus for erfarne i BPA
Sukker du efter en dag, hvor du kan fordybe dig i BPA-ordningens finurligheder? Så kom på kursus i § 96 for erfarne, der har arbejdet med området i længere tid… Her kan du i selskab med andre nørder indenfor BPA dykke ned i de særlige udfordringer, man som sagsbehandler møder i arbejdet.
07. dec. 2020, 09.00 – 16.00
Alle får link til deltagelse via Teams
Yderligere information
Mange kommuner er ved at få godt fat om servicelovens § 96 om borgerstyret personlig assistance, og der har længe været efterspurgt et nørdekursus i BPA.
Det kommer nu... Hvis du vil pudse dine færdigheder af i et forum med andre nørder, der elsker at rode med de særlige spidsfindigheder, BPA kan byde på, så er du på rette vej.
Der er undervisning fra kl. 9.00 - 16.00. Der indlægges pauser efter behov.
Indhold og udbytte Vi springer de basale regler over for dem kender vi, og styrer direkte mod de særlige udfordringer, som det er svært at finde plads til at drøfte i den travle hverdag, og som der ikke er tid til at komme ordentligt i bund med på de almene kurser i servicelovens §§ 95 og 96.
Vi kommer omkring emner som
- Hvornår er borgers situation så særlig, at borger er omfattet af § 96, og hvornår kan andre bestemmelser anvendes, uden det bliver et kludetæppe med huller
- Må borger – og i så fald hvornår må borger, planlægge 24 timers vagter, hvad gør vi, når det sker
- Hvilke ydelser må borger medtage under behandling i udlandet i flere uger eller måneder – hvem tager stilling, hvordan og hvornår
- Hvordan er det med tilskud til ferieophold i og udenfor Danmark
- Hvem betaler følgeudgifter under ophold væk fra hjemme i weekender og ferier i fælles ordninger med respiration og BPA
- Hvornår forhandles fordelingen af udgiften mellem regionen og kommunen, og hvornår anvendes bekendtgørelsens procentfordeling
- Hvad gør vi med opgaver af sundhedsmæssig karakter, hvis regionen ikke vil betale
- Hvad gør vi med opgaver af sundhedsmæssig karakter, hvis lægen ikke har henvist til hjemmesygeplejerske – og hvad gør vi, når der foreligger en henvisning
ligesom vi vil runde de store udfordringer med at vurdere, om borger er eller kan blive i stand til at varetage arbejdslederrollen og drøfte, hvordan vi kan afklare dette og evt. opkvalificere borgeren.
Kom frisk og tag en håndfuld spørgsmål med, som du er stødt på i din dagligdag – så kæmper vi os sammen igennem opgaverne.
Målgruppe Temadagen henvender sig til erfarne sagsbehandlere og visitatorer, der i deres arbejde skal rådgive, træffe afgørelse eller foretage udbetaling efter servicelovens § 96.
Underviser Socialrådgiver og handicapkonsulent Inge Louv. Undervisningen vil veksle mellem oplæg, debat og spørgsmål fra deltagerne.
Pris Deltagergebyr 2.395 kr. minus 15 % rabat + moms Læs om priser, rabatter og praktiske informationer her
Tilmelding er muligt helt indtil kursusstart – tilmeldingen er dog bindene fra en måned før kurset