top of page

ONLINE med 15 % rabat! § 100 for erfarne - et nørdekursus

Drømmer du om en dag væk fra kontoret, hvor du kan fordybe og specialisere dig i et svært emne? Så kom på kursus for rådgivere med erfaring i § 100 og lyst til at udfordre sektoransvar, snitflader m.v. i selskab med andre nørder.

Tilmelding lukket
Udsolgt

16. nov. 2020, 09.00 – 16.00

Alle får link til deltagelse via Teams

Yderligere information

Du har her mulighed for at deltage i et kursus, der kræser for de garvede § 100 sagsbehandlere! Servicelovens § 100 er en fortsat udfordring for kommunerne. Bedst som man tror, man har fat om det, sker der et eller andet f.eks. nye afgørelser fra Ankestyrelsen. Selv de mest erfarne medarbejdere kan derfor have brug for en dag, der er dedikeret til den kringlede paragraf og de udfordringer, den bringer med sig.

Der er udervisning fra kl. 09.00 - 16.00. Der indlægges pauser efter behov.

Indhold og udbytte De basale regler springer vi over, for dem kender vi, og vi dykker direkte ned i det, der er særlig interessant og udfordrende. Vi stiller skarpt på sektoransvaret og den faglige vurdering og drøfter, hvordan vi kan anvende og vægte de mange indsamlede oplysninger, og i hvilke situationer vi bør supplere oplysningsgrundlaget.

Ankestyrelsen har i de senere år truffet en række principafgørelser om, at anden lovgivning jf. sektoransvaret anses for udtømmende.

Alligevel møder vi jævnligt situationer, hvor anden lovgivning ikke af Ankestyrelsen anses for udtømmende, og det kan derfor være interessant at drøfte, om nogle af disse tilfælde skal udfordres.

Vores dag sammen byder på fokusemner som:

  • personkredsen – i hvilke situationer kan vi undlade at benytte bekendtgørelsen
  • § 1, § 2 og § 3 i bekendtgørelsen – hvordan er det lige med dem
  • hvad er en merudgift – vi ser på de mest finurlige af slagsen
  • kommunernes mulighed for at tilrettelægge arbejdet, så kravet om dokumentation kan finde et fornuftigt leje
  • hvilke bestemmelser der går forud for § 100, hvornår § 100 går forud for andet, og i hvilke situationer § 100 kan eller skal supplere andre bestemmelser
  • sektoransvaret – er der områder og emner, der bør udfordres, og hvordan kan man gøre

Relevante principmeddelelser fra Ankestyrelsen vil indgå i løbet af dagen.

Målgruppe Temadagen henvender sig til erfarne medarbejder, der i deres arbejde rådgiver og træffer afgørelse efter servicelovens § 100. Der er tale om et nørdekursus med særligt fokus på sektoransvar og omsætning af Ankestyrelsens afgørelser.

Underviser Socialrådgiver og handicapkonsulent Inge Louv.  Undervisningen vil veksle mellem oplæg, debat i plenum og spørgsmål fra deltagerne.

Pris Deltagergebyr 2.395 kr. minus 15 % rabat + moms Læs om priser, rabatter og praktiske informationer her

Tilmelding er muligt helt indtil kursusstart – tilmeldingen er dog bindene fra en måned før kurset

Share This Event

Event Info: Events
bottom of page