top of page

Om særlige dagtilbud og hjemmetræning, barnets lov §§ 82 - 85, København

Få hånd om reglerne og processen for vurdering af særligt dagtilbud og hjemmetræning. Få fif og gode idéer til samarbejdet mellem de mange aktører, så I kan udarbejde egen rutine og praksis for disse vanskelige sager.

Tilmelding lukket
Udsolgt

04. mar. 2024, 09.00 – 05. mar. 2024, 15.30

Scandic Hvidovre, Kettevej 4, 2650 Hvidovre, Danmark

Yderligere information

Reglerne om særlige dagtilbud og hjemmetræning har holdt flyttedag og ligger nu i barnets lov §§ 82 – 85. På opfordring udbyder vi igen en kursus for alle, der har opgaver i disse sager.

Grib chancen for sammen med dine kollegaer at få hånd om det vanskelige område. På kurset får I viden og indsigt til at tackle de bøvlede sager, og der er rig mulighed for at komme tilbage til hverdagen med ny inspiration og gåpåmod!

Der er undervisning kl. 9.00 – 15.30 begge dage med morgenbuffet fra kl. 8.30.

Indhold og udbytte

I løbet af de 2 kursusdage kommer vi bredt omkring paragrafferne og de udfordringer, vi møder i arbejdet. Vi stiller skarpt på både faserne i sagsforløbet, tilrettelæggelse af sagsbehandlingen samt lovgrundlaget for særlige dagtilbud og hjemmetræning, og vi kommer ind på emner som:

  • hvornår et barn anses for omfattet af § 83
  • hvordan man sætter mål og plan for indsatsen i det særlige dagtilbud
  • hvem der har ansvar for udredning, visitation, opfølgning og tilsyn for § 83
  • hvilke fagkompetencer, der med fordel kan inddrages
  • reglerne om tilskud af behandlingsmæssige  årsager
  • vurdering af den foreslåede træningsmetode i hjemmetræningen efter § 85 – herunder, om den kan imødekomme barnets samlede behov
  • forældrenes forslag til tids- og faseplan – er den brugbar og realistisk
  • økonomi, opfølgning og tilsyn - afgørelse om fortsættelse, justering eller ophør
  • hvilke fagkompetencer, der med fordel kan inddrages i arbejdet med hjemmetræning

Undervisningen vil veksle mellem oplæg, debat og spørgsmål fra deltagerne, og Ankestyrelsens praksis vil løbende blive inddraget i undervisningen.

I vil efter kurset kunne udarbejde jeres egne procedurer for arbejdet med særlige dagtilbud og hjemmetræning og tage stilling til hvilke faggrupper, der skal være aktive i de enkelte faser.

Målgruppe 

Kurset er for alle medarbejdere, der indgår i vurderingen af, om et barn opfylder betingelserne for gruppeordning eller særligt dagtilbud efter § 83 samt sagsbehandlere, der skal tage stilling til hjemmetræning efter servicelovens § 85 og fagpersoner, der indgår i vurderinger eller opfølgning i hjemmetræningssagerne.

Er du ansat i dagtilbudsafdelingen, PPR, handicapgruppen, eller er du fysioterapeut, ergoterapeut, lægekonsulent eller sundhedsplejerske, har du her muligheden for at tage med din sagsbehandler på kursus og efterfølgende samarbejde om at få den nye viden indarbejdet på arbejdspladsen.

Underviser Socialrådgiver og handicapkonsulent Inge Louv

Pris Deltagergebyr 4.950 kr. + moms, som dækker undervisning og undervisningsmaterialer samt morgenbuffet, frokost og eftermiddagskaffe og kage.

Læs her om Erly Bird rabat samt alt om priser, rabatter og praktiske informationer 

Tilmelding er muligt helt frem til kursusstart – tilmeldingen er dog bindende fra en måned før kurset

Share This Event

Event Info: Events
bottom of page