Få overblik over servicelovens voksenområde - få et brush-up eller kom godt fra START (Fyn)
Et kursus om servicelovens voksenbestemmelser for nyere rådgivere, konsulenter og ledere samt mere erfarne, der ønsker en opdatering om hvilke bestemmelser, der findes, og hvordan de spiller sammen...
21. mar. 2022, 09.00 – 16.00
Scandic Odense, Hvidkærvej 25, 5250 Odense, Danmark
Yderligere information
Kravet om helhedsorienteret sagsbehandling kræver et kendskab til de forskellige muligheder i lovgivningen og hvordan reglerne spiller sammen.
Som erfaren rådgiver kan der være behov for et brush-up, og som ny rådgiver på området kastes man direkte ud på det dybe og kommer hurtigt i gang med at træffe afgørelser efter konkrete lovbestemmelser.
Dette kursus kan bidrage til, at du ikke kommer skævt fra start, men tværtimod får overblik og større selvtillid omkring dine arbejdsopgaver.
Der er undervisning kl.9.00 – 16.00 med morgenbuffet fra kl.8.30.
Indhold
I løbet af kurset ser vi på de sagsbehandlingsregler, som giver særlige problemer i praksis, og du får et overblik over og indføring i servicelovens voksenområde med en praksisnær gennemgang af voksenbestemmelserne og et kig på, hvordan de kan spille sammen.
Vi kommer rundt om servicelovens
· § 85 socialpædagogisk støtte
· § 107 og § 108 botilbud – herunder om beregning af egenbetaling
· § 129 hvordan sikrer du, at flytninger sker lovligt, når borgeren ikke kan give samtykke
· § 100 om nødvendige merudgifter (kun i forhold til bolig)
· § 103 beskyttet beskæftigelse og § 104 aktivitets- og samværstilbud samt befordring
· § 97 ledsagelse
Og tager et kig på Voksenudredningsmetoden, VUM og de nye Fælles Faglige Begreber FFB samt kort blik på de forskellige former for værgemål, ligesom de almindelige sagsbehandlingsregler vil blive berørt.
Målgruppe
Temadagen henvender sig til nyere og mindre erfarne rådgivere samt ledere og andre, der har behov for et brush-up på reglerne for voksne indenfor Handicap- og Psykiatriområdet.
Underviser Socialrådgiver og handicapkonsulent Inge Louv. Undervisningen vil veksle mellem oplæg, debat og spørgsmål fra deltagerne.
Pris Deltagergebyr 2.525 kr. + moms Læs om priser, rabatter og praktiske informationer her
Tilmelding er muligt helt ind til kursusstart – tilmeldingen er dog bindene fra en måned før kurset