top of page

Et nørdekursus om tabt arbejdsfortjeneste, barnets lov § 87, Horsens

Reglerne om tabt arbejdsfortjeneste til forældre er til evig debat. Mangler du inspiration til, hvordan vi bedst kan styre området, så forældrene får den tilstrækkelige hjælp, og vi samtidig har fokus på sektoransvar og snitflader, kan du her få nogle skarpe drøftelser med andre nørder

Tilmelding lukket
Udsolgt

23. apr. 2024, 09.00 – 15.30

Scandic Opus Horsens, Egebjergvej 1, 8700 Horsens, Danmark

Yderligere information

Her får du nu mulighed for at deltage i et kursus, der kræser for de garvede børnehandicaprådgivere!

Selvom reglerne om tabt arbejdsfortjeneste har holdt flyttedag fra servicelovens § 42 til barnets lov § 87, er de fortsat en udfordring for kommunerne. Bedst som man tror, man har fat om det, sker der et eller andet f.eks. nye afgørelser fra Ankestyrelsen. Selv de mest erfarne medarbejdere kan derfor have brug for en dag, der er dedikeret til den kringlede paragraf og de udfordringer, den bringer med sig.

Der er undervisning kl.9.00 - 15.30 med morgenbuffet fra kl.8.30.

Indhold

De basale regler springer vi over, for dem kender vi, og vi dykker direkte ned i det, der er særlig interessant og udfordrende.  Vi stiller skarpt på sektoransvaret og den faglige vurdering og drøfter, hvordan vi kan anvende og vægte de mange indsamlede oplysninger.

Vores dag sammen byder på fokusemner som:

  • udviklingen af målgruppen for § 87 ifølge Ankestyrelsens praksis
  • inddragelse – hvornår, hvordan og i hvad skal barnet eller den unge inddrages
  • formål og mål med tabt arbejdsfortjeneste – kan man udarbejde en handleplan
  • hvornår kan forældrene til et barn, der ikke går i skole eller dagtilbud, være omfattet af tabt arbejdsfortjeneste – hvem skal vi samarbejde med, og hvordan kommer vi videre i disse sager
  • i hvilke situationer er § 87 den rette støtte, og hvornår bør hjælpen ydes efter andre bestemmelser jf. reglerne om sektoransvar

.... ligesom vi tager et kig på beregning af kompensation for tabt arbejdsfortjeneste i komplicerede sager for både lønmodtagere og selvstændige.

Principmeddelelser fra Ankestyrelsen vil løbende inddrages gennem kursusdagen, og undervisningen vil veksle mellem oplæg, debat og spørgsmål fra deltagerne.

Målgruppe Temadagen henvender sig til erfarne medarbejdere, der i deres arbejde skal rådgive, træffe afgørelse eller foretage udbetaling efter barnets lov § 87.

Underviser Socialrådgiver og handicapkonsulent Inge Louv.

Pris Deltagergebyr 2.750 kr. + moms, som dækker undervisning og undervisningsmaterialer samt morgenbuffet, frokost og eftermiddagskaffe og kage.

Læs her om Erly Bird rabat og alt om priser, rabatter og praktiske oplysninger

Tilmelding er mulig helt frem til kursusstart – tilmeldingen er dog bindende fra en måned før kurset

OBS Du kan med fordel tilmelde sig dig begge nørdekurser, barnets lov § 86 og barnets lov § 87 og få 10 % rabat, så prisen for de 2 sammenhængende dage er 4.950 kr. + moms

Share This Event

Event Info: Events
bottom of page