top of page

Afklaring af funktionsevnen hos børn og unge med handicap, Odense

Med afsæt i de nye regler i barnets lov om screening, afdækning og børnefaglig undersøgelse sætter vi fokus på afklaring af funktionsevnen hos børn og unge med funktionsnedsættelse, når forældrene søger om merudgifter, tabt arbejdsfortjeneste, ledsagelse, rådgivning, afløsning og aflastning mv.

Tilmelding lukket
Udsolgt

11. mar. 2024, 09.00 – 15.30

Scandic Odense, Hvidkærvej 25, 5250 Odense, Danmark

Yderligere information

De seneste år har budt på udvikling inden for afklaring og udredning af funktionsevnen hos børn og unge i forhold til den handicapkompenserende støtte, og med barnets lov kapitel 3, er det blevet tydeligt, at der skal ske en afklaring af barnets funktionsevne forud for afgørelse om støtte efter barnets lov kapitel 8, handicapkompensation.

De enkelte kommuner har forskellige praksis for hvordan, der arbejdes med afklaring og udredning, men fælles er, at det rette grundlag skal være til stede for at træffe afgørelse.

Du får her en kursusdag med fokus på de elementer, der skal være på plads, for at sagsbehandleren kan foretage den rette faglige vurdering af barnet og den unge.

Størst interesse har målgruppen for merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste efter barnets lov §§ 86 og 87 og ledsagelse efter § 89, men også afdækning af, om forældrene kan få afløsning og aflastning efter servicelovens § 84, og hvad der skal afklares for de forskellige stykker i barnets lov § 81 om rådgivning og familievejlederordning, kan være relevant.

Der er undervisning kl.9.00 – 15.30 med morgenbuffet fra kl.8.30

Indhold 

På kurset vil vi grundigt gennemgå betingelserne for barnets lov §§ 81, 86, 87 og § 89 samt servicelovens § 84, hvor vi vil diskutere spørgsmål som

  • hvilken betydning har en funktionsnedsættelse for, om barn og familie er omfattet af barnets lov § 81 stk.1 og stk.4 (tidligere servicelovens § 11 stk.7 og stk.8)
  • hvornår kan en funktionsnedsættelse betragtes som betydelig og varig eller en lidelse være indgribende og kronisk eller langvarig nok til at berettige til dækning af merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste efter barnets lov §§ 86 og 87 eller ledsagelse § 89
  • hvor meget skal der til, for at forældrene kan få afløsning eller aflastning servicelovens § 84 stk.1

... altså hvilke oplysninger om barnets funktionsevne, der skal være til stede, og hvordan de fremskaffes, før der kan træffes afgørelse om hvilken støtte, barn og familie kan være omfattet af.

Ankestyrelsens principmeddelelser om cøliaki, fødemiddelallergi, intolerans m.v. vil indgå, ligesom vi kaster et blik på risiko-børn og for tidligt fødte. Endelig tager vi en snak om de vanskelige vurderinger af børn og unge med udviklingsforstyrrelser, belastningsreaktioner, angst m.v.

Undervisningen vil veksle mellem oplæg, debat og spørgsmål fra deltagerne.

Målgruppe Temadagen henvender sig til alle, der i deres arbejde skal udrede og afklare funktionsevnen hos børn og unge og herefter vurdere og træffe afgørelse, om et barn opfylder betingelserne for handicapkompenserende støtte efter serviceloven.

Underviser Socialrådgiver og handicapkonsulent Inge Louv.

Pris Deltagergebyr 2.750 kr. + moms, som dækker undervisning og undervisningsmaterialer samt morgenbuffet, frokost og eftermiddagskaffe og kage.

Læs her om Erly Bird rabat og alt om priser, rabatter og praktiske oplysninger

Tilmelding er muligt helt frem til kursusstart – tilmeldingen er dog bindende fra en måned før kurset

Share This Event

Event Info: Events
bottom of page