top of page

§ 96 – et nørdekursus for erfarne (Fyn)

Er du erfaren udi BPA, og har du brug for en dag, hvor du i selskab med andre nørder kan dvæle ved alt det, vi ikke kan nå at komme i dybden med i den travle hverdag – så er du på rette vej med deltagelse i denne kursusdag…

Tilmelding lukket
Udsolgt

09. jun. 2022, 09.00 – 16.00

Scandic Odense, Hvidkærvej 25, 5250 Odense, Danmark

Yderligere information

Mange kommuner har godt fat om servicelovens § 96 om borgerstyret personlig assistance, og for at komme rundt om det, vi ikke kan nå på de almindelige kurser, kommer der her et nørdekursus i BPA.  Hvis du vil pudse dine færdigheder af i et forum med andre nørder, der elsker at rode med de særlige spidsfindigheder, BPA kan byde på, så hop med på denne dag.

Der er undervisning fra kl. 9.00 - 16.00 med morgenbuffet fra kl.8.30

Indhold

De basale regler springer over for dem kender vi, og styrer direkte mod de særlige udfordringer, som det er svært at finde plads til at drøfte i den travle hverdag, og som der ikke er tid til at komme ordentligt i bund med på de almene kurser om borgerstyret personlig assistance.

Vi kommer omkring emner som

  • Hvornår er borgers situation så særlig, at borger er omfattet af § 96, og hvornår kan andre bestemmelser anvendes, uden det bliver et kludetæppe med huller
  • Må borger – og i så fald hvornår må borger, planlægge 24 timers vagter, hvordan forholder vi os, når det sker
  • Hvilke ydelser må borger medtage under midlertidigt ophold i udlandet – hvem tager stilling, hvordan og hvornår
  • Hvordan er det med tilskud til ferieophold i og udenfor Danmark
  • Kan der dækkes følgeudgifter under ophold væk fra hjemme i weekender og ferier i fælles ordninger med respiration og BPA
  • Hvornår forhandles fordelingen af udgiften mellem regionen og kommunen, og hvornår anvendes bekendtgørelsens procentfordeling
  • Hvad gør vi med opgaver af sundhedsmæssig karakter

ligesom vi vil runde de store udfordringer med at vurdere, om borger er eller kan blive i stand til at varetage arbejdslederrollen og drøfte, hvordan vi kan afklare dette og evt. opkvalificere borgeren.

Kom frisk og tag en håndfuld spørgsmål med, som du er stødt på i din dagligdag – så kæmper vi os sammen igennem opgaverne.

Målgruppe

Temadagen henvender sig til erfarne sagsbehandlere og visitatorer, der i deres arbejde skal rådgive, træffe afgørelse eller foretage udbetaling efter servicelovens § 96.

Underviser  Socialrådgiver og handicapkonsulent Inge Louv.   Undervisningen vil veksle mellem oplæg, debat og spørgsmål fra deltagerne.

Pris Deltagergebyr 2.525 kr. + moms. Læs om priser, rabatter og praktiske informationer her

Tilmelding er muligt helt ind til kursusstart – tilmeldingen er dog bindene fra en måned før kurset

Share This Event

Event Info: Events
bottom of page