top of page

§ 100 for erfarne – et nørdekursus, Horsens

Kæmper du med merudgifter, og drømmer du om en dag, hvor du i selskab med andre nørder kan gå dybere i denne vanskelige bestemmelse? Så kom på kursus for rådgivere med erfaring i § 100 og lyst til at udfordre sektoransvar, snitflader m.v. Vi kan love dig en dag med spændende snakke …

Tilmelding lukket
Udsolgt

25. apr. 2024, 09.00 – 15.30

Scandic Opus Horsens, Egebjergvej 1, 8700 Horsens, Danmark

Yderligere information

Du har her mulighed for at deltage i et kursus, der kræser for den garvede § 100 sagsbehandler!

Servicelovens § 100 er en fortsat udfordring for kommunerne. Bedst som man tror, man har fat om det, sker der et eller andet f.eks. nye afgørelser fra Ankestyrelsen. Selv de mest erfarne medarbejdere kan derfor have brug for en dag, der er dedikeret til den kringlede paragraf og de udfordringer, den bringer med sig.

Der er undervisning fra kl. 09.00 - 15.30 med morgenbuffet fra kl.8.30

Indhold

De basale regler springer vi over, for dem kender vi, og vi dykker direkte ned i det, der er særlig interessant og udfordrende. Vi stiller skarpt på sektoransvaret og den faglige vurdering og drøfter, hvordan vi kan anvende og vægte de mange indsamlede oplysninger, og i hvilke situationer vi bør supplere oplysningsgrundlaget.

Ankestyrelsen har i de senere år truffet en række principafgørelser om, at anden lovgivning jf. sektoransvaret anses for udtømmende. Alligevel møder vi jævnligt situationer, hvor anden lovgivning efter Ankestyrelsens praksis ikke anses for udtømmende, og det kan derfor være interessant at drøfte, om nogle af disse tilfælde skal udfordres.

Vores dag sammen byder på fokusemner som:

  • personkredsen – i hvilke situationer kan vi undlade at benytte bekendtgørelsen
  • § 1, § 2 og § 3 i bekendtgørelsen – hvordan er det lige med dem
  • hvad er en merudgift – vi ser på de mest finurlige af slagsen
  • kommunernes mulighed for at tilrettelægge arbejdet, så kravet om dokumentation kan finde et fornuftigt leje
  • hvordan kan borgerne sandsynliggøre deres udgifter, og hvilke krav kan vi stille
  • hvilke bestemmelser går forud for § 100, hvornår går § 100 forud for andet, og i hvilke situationer kan eller skal § 100 supplere andre bestemmelser
  • sektoransvaret – er der områder og emner, der bør udfordres, og hvordan kan man gøre

Relevante principmeddelelser fra Ankestyrelsen indgår, og undervisningen vil veksle mellem oplæg, debat i plenum og spørgsmål fra deltagerne.

Målgruppe

Kurset henvender sig til erfarne medarbejder, der i deres arbejde rådgiver og træffer afgørelse efter servicelovens § 100. Der er tale om et nørdekursus med særligt fokus på sektoransvar og omsætning af Ankestyrelsens afgørelser.

Underviser Socialrådgiver og handicapkonsulent Inge Louv 

Pris Deltagergebyr 2.750 kr. + moms, som dækker undervisning og undervisningsmaterialer samt morgenbuffet, frokost og eftermiddagskaffe og kage. 

Læs herom Erly Bird rabat samt alt om priser, rabatter og praktiske informationer 

Tilmelding er muligt helt frem til kursusstart – tilmeldingen er dog bindende fra en måned før kurset

OBS Du kan med fordel tilmelde dig begge nørdekurser i servicelovens § 96 og § 100 for erfarne og få 10 % rabat, så prisen for de 2 sammenhængende dage er 4.950 kr. + moms

Share This Event

Event Info: Events
bottom of page